- Hartai Dorottya
Hogyan, hogy szép, hasznos és jó is legyen?
A mulcsozás lényege, hogy ültetett növényeink körül eltakarjuk a talajt, ezáltal elnyomjuk a gyomokat, egyúttal a talaj jobban megtartja a nedvességet. Szerves mulcs esetén táplálja a földet, és temperálja a hőingadozásokat. A mulccsal takart ösvényeken nedves időben akadályozza, hogy sár képződjön, és izgalmasabb látványt tud nyújtani a csupasz föld helyett.
- Vojczek Judit
A saját magunk által termesztett zöldségek nemcsak frissebbek, ezáltal táplálóbbak, egészségesebbek, mint a vásároltak, hanem az egyre magasabb élelmiszerárak miatt egyre jobban anyagilag is megérik a ráfordított időt és energiát. Ráadásként a szabadban töltött idő feltölt minket energiával, a fizikai munka pedig javítja kondíciónkat.
Mindezek miatt arra bíztatunk mindenkit, ha még eddig nem tette, vágjon bele saját zöldség termesztésébe. Ehhez nyújtunk segítséget a magbörzén bevált magokkal, szaktanáccsal.
A magbörzére készüléshez itt olvashatunk hasznos ötleteket. A mi magbörzénk ettől annyiban eltér egy kicsit, hogy olyan magokat is lehet hozni, ami vásárolt, de már most tudható, hogy sok lesz nekünk.
Ugyanerről az oldalról letölthető egy hasznos kiadvány, a magfogási útmutató: https://maghaz.hu/doksik/magfogasi_praktikum.pdf
Idén a mikrozöldség termesztésről szóló műhelyről megmaradt magokból is lehet vinni.
Várunk mindenkit szeretettel és magokkal!
- Vojczek Judit
Régóta köztudott, hogy a fermentált zöldségek egészségesek, könnyebben emészthetők. A módszer elsajátítására kínálunk lehetőséget következő NATE-estünkön, ami kivételesen délelőtt lesz, mégpedig április 1-én, és nem a szokott helyünkön, hanem a Kislábos Vendéglőben (Nagykovácsi, Kolozsvár u. 21-13.) A műhelyt Román Kriszta, a vendéglő tulajdonosa vezeti. Mivel a létszám maximált, előzetes regisztráció szükséges az